Hermione si Time-Turner


Hermione si Time-Turner

Ati avut vreodata dorinta sa va intoarceti in timp?

Acest Time-Turner este un Girotimp: un obiect magic cu care te poti intoarce in trecut. Exista diferite tipuri de Girotimpuri, care te pot duce inapoi in timp cu ani sau doar cu cateva minute.

Time-Turner-ul apare in al treilea roman din seria Harry Potter, intitulat „Harry Potter si Prizonierul din Azkaban”. Initial Hermione Granger a primit Girotimpu de la doamna profesoara McGonagall doar pentru a ajunge la timp la toate cursurile. In al treilea an la Hogwarts, Hermione s-a inscris la toate cursurile posibile pentru anul ei, dar cateva dintre ele au loc in acelasi timp. Cu ajutorul Time- Turner, Hermione ii uimeste pe prietenii ei, Harry Potter si Ron Weasley, neputand sa le spuna adevarul.

Cand cei trei (Hermione, Harry si Ron) se aflau in aripa spitalului (deoarece Sirius i-a rupt piciorul lui Ron, fara intentie), Hermione si-a dezvaluit micul secret catre cei doi, cu acordul lui Albus Dumbledore, directorul scolii de magie. Hermione si Harry (Ron era ranit si nu putea merge cu ei) s-au intors in timp cu cateva ore. Cu greu, Harry s-a abtinut sa nu se dezvaluie ( sa stea ascuns), deoarece nu este permis ca persoana din trecut si cea din prezent sa se intalneasca (poate cauza probleme grave in timp). Totusi, Hermione si Harry au reusit sa-i salveze pe Buckbeak, grifonul condamnat la moarte, pe Sirius Black, nasul lui Harry si, totodata, pe Harry din trecut.

Dupa aceasta aventura, Hermione a predat Time-Turner-ul doamnei profesor McGonagall si a renuntat la cateva materii, era prea mult stres chiar si pentru ea:).

Poate nu ne putem intoarce in timp, insa putem avea o bijuterie minunata, care sa ne aduca aminte ca trecutul de maine este prezentul de astazi.

+ There are no comments

Add yours